loading...
علوم بلاگ|گروه درسی علوم تجربی شهرستان کوهبنان
تبلیغات

محمدعلی هادیزاده بازدید : 561 یکشنبه 10 اسفند 1393 نظرات (0)

 

طبقه‌بندی کانی‌ها ممکن است برپایه‌ی چگونگی شکل‌گیری آن‌ها انجام شود. بر این اساس، آن‌ها را به کانی‌های ماگمایی، رسوبی و دگرگونی طبقه‌بندی می‌کنند. روش دیگر برای طبقه‌بندی کانی‌ها، توجه به ترکیب شیمیایی آن‌هاست که در این‌جا مورد توجه است.

۱٫ سلیکات‌ها: از ترکیب شدن سیلیسوم، اکسیژن و یک یا چند فلز به دست می‌آیند. به دو دسته‌ی سیلیکات‌های تیره(دارای آهن و منیزیم) و سیلیکات‌های روشن(بدون آهن و منیزیم) تقسیم می‌شود.

۲٫ سولفات‌ها: از ترکیب شدن اکسیژن، گوگرد و یک یا چند فلز به دست می‌آیند. حدود ۱۵۰ کانی از این گونه وجود دارد که انیدریت، ژیپس، باریت و آلونیت از آن‌ها هستند.

۳٫ کربنات‌ها: از حل شدن دی‌اکسیدکربن در آب باران، اسیدکربنیک به دست می‌آید و این اسد یون بی‌کربنات را به وجود می‌آیورد. از ترکیب شدن این یون با یون‌ها مثبت فلزی، . کلسیت، دولومیت، منیزیت، سیدریت، اسمیت‌ سونیت، سروزیت و مالاکیت از آن‌ها هستند.

۴٫ فسفات‌ها: از ترکیب شدن فسفر، اکسیژن و یک یا چند فلز به دست می‌آیند. آپاتیت و فیروزه نمونه‌هایی از این دسته هستند.

۵٫ هالیدها: ترکیب‌های گوناگونی از هالوژن‌ها، یعنی کلر، فلئور، برم و ید با یک فلز هستند. هالیت، سیلویت و فلئوریت از این دسته‌اند.

۶٫ سولفیدها: ترکیبی از گوگرد با یک فلز هستند. گالن، پیریت، اسفالریت وکالکوسیت از آن‌ها هستند.

۷٫ اکسیدها: از ترکیب شدن اکسیژن با یک فلز به دست می‌آیند. یخ، هماتیت، مانیتیت، لیمونیت و کورندوم از این دسته‌اند.

۸٫ عنصرها: از بین همه‌ی عنصرهایی که در زیمن پیدا می‌شود، فقط حدود ۲۰ عنصر به صورت خالص می‌تواند سازنده ی کانی باشند. طلا، نقره، مس، کربن و گوگرد از این دسته‌اند.

 

محمدعلی هادیزاده بازدید : 147 دوشنبه 10 شهریور 1393 نظرات (0)

.به تازگی بعضي از بنيادي ترين فرضيه ها درباره چگونگي حركت آب در ميان خاك، در آب و هواي خشك فصلي زیر سؤال رفته.

به عنوان مثال مشخص شده در اولين بارشي كه پس از تابستان خشك انجام مي شود، خاك به قدري محكم به اين بارش مي چسبد و چنان محكم آن را نگه مي دارد كه اين آب تقريباً با آب ديگري مخلوط نمي شود.

اين يافته به قدري مهم است كه حتي محققان مي گويند هنوز مطمئن نيستند كه ممكن است چه ابعاد و معاني اي در پي داشته باشد. ولي مي دانند كه بر فهم ما از اين كه مواد آلاينده چگونه ميان خاك حركت مي كنند، مواد مغذي چگونه از خاك به نهرها منتقل مي شوند، نهرها چگونه و حتي گياهان چگونه به تغييرات آب و هوايي پاسخ مي دهند اثر بگذارد.

دانشمندان هميشه تصور می کردند كه موقعي كه بارش جديد وارد خاك مي شود، به خوبي با آب هاي ديگر مخلوط مي شود و در نهايت هم به سوي نهرها حركت مي كند. اما مشخص شده كه اين باور درست نبوده است.

درواقع نكته شگفت انگيز اين است كه منافذ كوچك اطراف ريشه هاي گياهان با آب پر مي شوند و اين آب همان جا باقي مي ماند تا در نهايت براي تعريق گياه مورد استفاده قرار مي گيرد و به اين ترتيب به جو برمي گردد.

پس از آن دوباره آب جديد با بارش باران در دسترس گياهان قرار مي گيرد و مجدداً مخزن هاي كوچك نزديك گياهان را پر مي كند و اين فرايند تكرار مي شود. اين در حالي است كه همه آب هاي ديگري كه ميان سوراخ هاي بزرگ تر خاك حركت مي كنند جدا از اين آب ها هستند و تقريباً هرگز با آبي كه در طول تابستان خشك به وسيله گياهان مورد استفاده قرار مي گيرد مخلوط نمي شوند.

در اولين آزمايشي كه برای این فرضیه انجام شد مشخص شد كه بعد از اولين باد و باران ماه اكتبر (مهر)، تنها چهار درصد از اين بارش كه وارد خاك شد به نهر رسيد. در حالي كه 96 درصد اين بارش به وسيله خاك اطراف گياهان محكم گرفته و نگه داشته شد تا براي مرطوب كردن خاك هزينه شود.

يك ماه بعد، پس از آن كه رطوبت خاك به طور كامل تجديد شد، 55 درصد بارش به طور مستقيم وارد نهر شد. هنگام بارش هاي زمستاني جريان ريزش رطوبت به داخل زمين ادامه مي يابد و تقريباً همه آبي كه به صورت منبعي، رطوبت خاك اطراف گياهان را تجديد مي كرد محكم در خاك نگه داشته مي شود و هرگز حركت نمي كند يا با آب هاي ديگر مخلوط نمي شود.

تمام اين يافته ها به اين معني است كه ما فهم كاملي درباره چگونگي حركت آب در ميان خاك و اثري كه به جا مي گذارد نداريم.

همچنين توانايي باورنكردني گياهان در بالا كشيدن آبي كه اين قدر محكم در كنار خاك قرار گرفته مشخص می شود. نيرويي كه با هيچ چيز ديگري در طبيعت قابل مقايسه نيست.

محمدعلی هادیزاده بازدید : 170 سه شنبه 24 تیر 1393 نظرات (1)

ستاره‌شناسان و دانشمندان علم نجوم اعلام کرده‌اند که در این تاریخ، ماه به میزان ۱۴ درصد بزرگتر و حدود ۳۰ درصد روشن‌تر خواهد بود.در این زمان ما می‌توانیم شاهد پدیده‌ی “ابرماه” یا ماه افروختگی باشیم. یگانه ماه درخشان کره زمین در این زمان از بقیه‌ی شب‌ها روشن‌تر و بزرگتر دیده خواهد شد.

وقتی ماه در حالت بدر به نزدیک ترین فاصله خود از زمین می‌رسد و درخشان تر و بزرگتر از همیشه دیده می‌شود، ماه افروختگی یا ابَرماه (سوپرمون) روی می‌دهد. این اتفاق در هر ۴۱۲ روز یکبار پیش می‌آید.
ماه، هر چهار هفته (دقیقتر، هر ۲۷ روز و ۷ ساعت و ۴۲ دقیقه و ۲۴ ثانیه یکبار (۲۷٫۳۲۱ روز)، فاصله اش با زمین به نزدیکترین حّد می‌رسد. البته در دوره فوق، یکبار هم از زمین دور دور می‌شود.

اگرچه ماه هر چهار هفته یکبار به حضیض مداری می‌رسد و به زمین نزدیک نزدیک می‌شود اما همیشه در حالت بدر نیست که ماه افروختگی یا ابرماه روی دهد.

محمدعلی هادیزاده بازدید : 191 دوشنبه 09 تیر 1393 نظرات (0)

الماس یکی از سنگ‌های قیمتی و یکی از آلوتروپهای کربن است که در فشارهای بالا پایدار است.

آلوتروپ دیگر کربن گرافیت نام دارد.

الماس در حالت پایدار دارای ساختار بلندروی (مکعبی) است. الماس ساختار منشوری نیز دارد که

این ساختار بصورت شبه‌پایدار در طبیعت به صورت کانی لونسدالنیت وجود دارد.

الماس از واژه ادَماس {{به یونانی|ἀδάμας}و به معنای "نشکن"} گرفته شده‌است.

 

خواص و ویژگی های الماس

 

·         الماس در بین جامدات در دمای ۲۵ درجه بالاترین رسانایی گرمایی را دارد. (هدایت گرمایی آن ۵ برابر مس است)

·         الماس مادهٔ نوری ایده‌آلی است که توانایی انتقال طیف نوری فروسرخ تا فرابنفش را دارا است.

·         شاخص بازتابش بسیار بالایی دارد.

·         خواص نیمه‌رسانایی قابل توجهی دارد. شکست الکتریکی آن بطور متوسط ۵۰ برابر نیمه‌رساناهای متداول است.

·         در برابر تابش نوترونی به‌شدت مقاوم است.

·         سخت‌ترین مادهٔ شناخته شده‌است.

·         در مجاورت هوا روانی طبیعی فوق‌العاده‌ای دارد (مانند تفلون)

·         استحکام و صلبیت بسیار بالایی دارد.

 

تولید الماس مصنوعی

الماس بطور طبیعی تحت فشارهای زیاد اعماق زمین و در زمانی طولانی شکل می‌گیرد.

اما در آزمایشگاه می‌توان به کمک دو فرآیند مجزا در زمانی بسیار کوتاهتر الماس تولید کرد.

فرآیند فشار بالا _ دما بالا (HP HT) اساساً تقلیدی است از فرآیند طبیعی شکل گیری

الماس در حالی که فرآیند رسوب گیری بخار شیمیایی (CVD) دقیقاً خلاف آن عمل می‌کند.

در واقع CVD بجای وارد کردن فشار به کربن برای تولید الماس با آزاد گذاشتن اتمهای کربن

به آنها اجازه می‌دهد با ملحق شدن به یکدیگر به شکل الماس در آیند.(لوزی یا مربعی شکل)

این دو تکنیک برای اولین بار در دهه ۱۹۵۰ کشف شدند. به گفته باتلر که هفده سال روی

تولید الماس با استفاده از تکنیک cvh کار کرده‌است «از آنجا که پیشگامان تولید الماس بدون

فشار بالا در دهه ۱۹۵۰ با تمسخر سایرین از میدان به در شدند. تکنولوژی CVD هنوز دوران

کودکی‌اش را سپری می‌کند.» هر دو فرآیند قادرند با سرعتی خیره کننده الماسهایی با کیفیت

جواهر تولید کنند، اما در نهایت این فرآیند CVD است که بخاطر کنترل ساده ناخالصی و اندازه

محصول برای تکنولوژی‌های الکترونیکی مناسب‌ترین خواهد بود.

فرآیند CVD با قرار دادن ذره بسیار کوچکی از الماس در خلأ آغاز می‌شود. سپس گازهای

هیدروژن و متان به محفظه خلأ جریان می‌یابند. در ادامه پلاسمای تشکیل شده باعث شکافته

شدن هیدروژن به هیدروژن اتمی می‌شود که با متان واکنش می‌دهد تا رادیکال متیل و اتمهای

هیدروژن بوجود آیند. رادیکال متیل نیز به ذره الماس می‌چسبد تا الماس بزرگ شود. رشد الماس

در تکنیک CVD، فرآیندی خطی است، بنابراین تنها عوامل محدودکننده اندازه محصول در این روش

بزرگی ذره ابتدایی و زمان قرار دادن آن در دستگاه است.

 

انواع الماس

الماس طبیعی  :  هنوز اساساً تنها منبع جواهرات بوده و بالاترین بها را دارد.

الماس سنتزی فشار بالا   :  سهم گسترده‌ای از بازار صنعت را به خود اختصاص داده‌است. به عنوان ساینده و ابزار برشی و ماشینکاری به کار می‌رود.

الماس سی‌وی‌دی (CVD)  :  پتانسیل‌های زیادی برای کاربرد در صنعت دارد ولی هنوز بصورت آزمایشگاهی تولید می‌شود.

کربن شبه-الماس (DLC)  :  اخیراً تولید شده اما دارای کاربردهایی در زمینهٔ ابزار نوری دقیق است

 

محمدعلی هادیزاده بازدید : 174 جمعه 06 تیر 1393 نظرات (0)

محققان ناسا با بررسی این نقش می‌گویند: طبق گزارشات به‌رغم فاصله ۷۷۸ میلیون كیلومتری از خورشید، نیروی جاذبه ابرغول گازی به حدی بوده كه روی سیارك‌ها، ستارگان دنباله‌دار و تحولات جوی در زمین تأثیر زیادی داشته است.


 به گزارش علوم بلاگ به نقل از خبرنگار فناوری‌های نوین باشگاه خبرنگاران؛ سیاره مشتری از دیرباز تا كنون نقش مهمی را در حیات كره‌ی زمین ایفا كرده كه عملا این نقش نوعی تكمیل كننده سایر عوامل محیطی است.

محققان ناسا با بررسی این نقش می‌گویند: طبق گزارشات به‌رغم فاصله ۷۷۸ میلیون كیلومتری از خورشید، نیروی جاذبه ابرغول گازی به حدی بوده كه روی سیارك‌ها، ستارگان دنباله‌دار و تحولات جوی در زمین تأثیر زیادی داشته است.

این تحقیق نشان می‌دهد كه اندازه بزرگ و كشش جاذبه قوی این سیاره، خرده ریزهای خطرناك باقی مانده از اجرام آسمانی را به سوی خود كشیده و آنها را از حركت بسوی زمین، باز می دارد، یا به نوعی سپر گونه عمل نموده است.

دانشمندان معتقدند میلیاردها سال پیش نیروی جاذبه مشتری نخستین علائم حیات‌بخش در محیط زمین را به‌وجود آورده است و نقش بسزایی در تنوع آب و هوایی در زمین گذاشته است.

مشتری می‌تواند ۱۳۰۰ زمین را در خود جای دهد اما با این وجود این جرم زیاد، چگالی مشتری در حدود یك چهارم چگالی زمین می‌باشد چرا كه بیشتر سیاره از عناصر سبك هیدروژن و هلیوم ساخته شده‌ است.

به دلیل گرانش بسیار قوی مشتری كه قوی‌ترین میدان مغناطیسی را در منظومه شمسی داشته و ۱۴ بار نیرومندتر از زمین می‌باشد.

گازهای هلیوم و اكسیژن بخش بسیار زیادی از مواد تركیبی این غول كیهانی را تشكیل می‌دهند اما بارزترین ویژگی‌ مشتری، لكه سرخ‌گون و بزرگ آن است كه همانند گردبادی بی‌وقفه جریان دارد و رنگ لكه پیوسته تغییر می‌كند.

محققان بر این باورند كه وجود كم فسفر و گوگرد در كریستال‌های آمونیاك دلیل تحول رنگ لكه است. این طوفان قطری سه برابر قطر زمین دارد و مدت طولانی است كه به دور مشتری در حركت است و سرعت حركت آن به حدود ۳۵۰ مایل بر ساعت می‌رسد.

ابعاد لكه سرخ ۲۴۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰ كیلومتر در جهت شرق به غرب و ۱۲۰۰۰ تا ۱۴۰۰۰ كیلومتر در جهت شمال به جنوب است. این لكه در اصل یك طوفان چرخنده دائمی در ناحیه °۲۲ در جنوب استوای مشتری است كه دست كم ۱۷۷ سال است كه وجود دارد و احتمالاً ۳۴۲ سال دیگر نیز ادامه خواهد داشت.

 

محمدعلی هادیزاده بازدید : 169 پنجشنبه 05 تیر 1393 نظرات (0)

سنگ پا نوعی سنگ آذرین است که از سرد شدن گدازه‌های آتشفشانی شکل می‌گیرد.
آتشفشان‌شناسان می‌گویند سنگ‌پا درواقع از صخره‌های درحال انفجار آتشفشان‌ها به دست می‌آید. این سنگ‌ها وقتی به بیرون از دهانه پرت می‌شوند، حین سرد شدن از خود گازی متصاعد می‌کنند که سبب سوراخ ‌سوراخ شدنشان می‌شود.همین بافت اسفنجی‌شکل و زبر این سنگ است که باعث شده خاصیت سایش و لایه‌بردار داشته باشد.


 

وجه تسمیهٔ سنگ‌پا این است که به دلیل قابلیت بالای سایندگی اش از آن برای زدودن لایه‌های سفت مردهٔ پوست در پاشنه پا استفاده می‌شود.در گذشته تنها از چنین سنگ‌های آذرینی که متخلخل بوده استفاده می‌شد، اما امروزه انواع پلاستیکی آن نیز موجود است.
تاریخچه استفاده از سنگ پا

استفاده از سنگ‌پا به قدمت تاریخ است. در زمان قرون وسطی ابتدا در رم و سپس در خاورمیانه مردم به استفاده از این سنگ روآوردند. البته شکل استفاده کمی متفاوت بود. ابتدا مردم از سنگ پا برای پاک کردن وسایل جرم گرفته و چرب استفاده می‌کردند، بعد وارد صنعت و درنهایت وارد دنیای مد و زیبایی شد.

امروز از سنگ‌پا برای زدودن بافت‌ها و سلول‌های مرده و به عنوان یک لایه‌بردار استفاده می‌شود. سنگ‌پا به رنگ‌های سفید، قهوه‌ای، قرمز و مشکی و در انواع طبیعی و مصنوعی موجود است و معمولا در داروخانه‌ها و مراکز فروش لوازم حمام و دستشویی به فروش می‌رسد. اگر هم سری به سواحل یونان بزنید، می‌توانید در ساحل، سنگ پای طبیعی بیابید.

چگونه از سنگ‌پا استفاده کنیم؟
حداقل یک مرتبه در هفته و بهتر است شب‌هنگام از سنگ‌پا استفاده کنید تا بعد از سنگ‌پا کشیدن، پوست پا بتواند استراحت کند. قبل از سنگ پا کشیدن، پوست پا باید کاملا خیس خورده و مرطوب شود. بهتر است پاها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب ولرم صابونی قرار دهید. بعد سنگ‌پا را به ویژه در نقاطی که پوست پا در ناحیه پاشنه ضخیم‌تر شده است، مالش دهید این کار را برای ۱۰ دقیقه تکرار کنید. از آنجا که در ناحیه پاشنه پا سلول‌های مرده فراوانند، سنگ‌پا کشیدن دردی ایجاد نمی‌کند.

بعد از اتمام کار، پا را بشویید و خشک کنید و از یک کرم مرطوب‌کننده روی آن استفاده کنید. برای اینکه مجددا پوست پاشنه پا ضخیم نشود، بهتر است هر بار که می‌خواهید جوراب به پا کنید ابتدا پاها را خشک کنید و سعی کنید آنها را در معرض هوای سرد قرار ندهید.
فراموش نکنید نباید اجازه بدهید بین زمان‌های سنگ پا کشیدن زیاد فاصله بیفتد چون هر بار که پوست پا ضخیم شود، سنگ‌پا کشیدن به زمان بیشتری نیاز دارد و لطافت پا را از بین می‌برد

محمدعلی هادیزاده بازدید : 184 پنجشنبه 05 تیر 1393 نظرات (0)

دانشمندان به تازگی دریافته‌اند که یک سیاره غیرطبیعی با اندازه شش برابر زمین که در فاصله 40 سال نوری در خارج از منظومه شمسی قرار داشته، از یک جو غنی از آب برخوردار بوده که دارای یک نوع پلاسمایی از آب است.

 

به گزارش علوم بلاگ به نقل از سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دانشمندان ژاپنی جو این سیاره بیگانه را با استفاده از دوربین‌های حرفه‌ای با یک فیلتر آبی انتقال سیاره‌ای گلیزه 1214 b بررسی کردند.

به گفته محققان، در حالیکه جو این سیاره غنی از آب بوده اما مانند زمین قابل سکونت نیست چرا که دمای جوی آن به 280 درجه سلسیوس می‌رسد.

 

درحالیکه جو این سیاره فراخورشیدی مملو از آب بوده اما هنوز بطور چشمگیری متفاوت از زمین است.

 

دانشمندان رصدخانه ملی نجوم در ژاپن به بررسی تعیین امکان برخورداری این سیاره از جو آب یا هیدروژن پرداخته و از دو دوربین نوری تلسکوپ سوبارو با فیلتر انتقال آبی برای مطالعه پراکندگی نور از سیاره استفاده کردند.

 

آنها سپس یافته‌های خود را با رصدهای قبلی در رنگهای دیگر بررسی کرده و نتیجه گرفتند که جو این سیاره از میزان چشمگیری از آب برخوردار است.

 

گلیزه 1214 b در فاصله 40 سال نوری از منظومه شمسی در صورت‌فلکی مارافسای قرار داشته و در اطراف ستاره‌ای سردتر از خورشید می‌چرخد.

 

اگرچه مدار این سیاره 70 برابر نزدیکتر از زمین به ستاره میزبانش بوده که سفر آن در اطراف این میزبان کم جرم را به 38 ساعت می‌رساند.

 

به دلیل این نزدیکی بیش از حد، دمای این سیاره عظیم می‌تواند به 280 درجه سانتیگراد یا 540 درجه فارنهایت برسد اما چگالی سیاره است که باعث شگفتی دانشمندان شده است.

 

با وجود اندازه گلیزه 1214 b که شش برابر زمین بوده، عرض آن کمتر از سه برابر و به اندازه سیاره‌ای بین زمین و نپتون است.

 

از آن جا که این سیاره از سطح جامد برخوردار نبوده، برآورد ارتفاع جو آن مشکل است اما دانشمندان بر این تصورند که احتمالا ارتفاع آن حدود 30 کیلومتر باشد که سه برابر عمیقتر از جو زمین است.

 

آنها همچنین بر این باورند که آب پلاسمایی می‌تواند درون سیاره پنهان شده باشد اما مطمئن نیستند بتوانند در آینده یخهای پرفشار را درون این ابرزمین شناسایی کنند.

 

این سیاره عجیب در اصل به عنوان بخشی از پروژه Mearth کشف شده که بیش از 2000 ستاره کم جرم را پیگیری می‌کند.

محمدعلی هادیزاده بازدید : 251 پنجشنبه 05 تیر 1393 نظرات (0)

رودخانه‌ای عجیب زیر آب! + عکس

تاکنون شاید کمتر کسی شنیده باشد که در زیر آب هم رودخانه‌ای وجود دارد و در جریان است، آیا شما چنین چیزی را شنیده‌اید؟

شاید سخن گفتن از رودخانه‌ای زیر آب برای بسیاری عجیب باشد و مثل این باشد که به عنوان مثال از نفس کشیدن زیر آب سخن بگوییم، اما به تصویر زیر نگاه کنید.

صاحب این تصویر «آناتولی بیلوسچین» تصویربردار و غواص حرفه‌ای است که این تصاویر را در یکی از غارهای منطقه «سینوت آنجلیتا» در مکزیک تصویربرداری کرده است.

   وی این صحنه را اینگونه توصیف می‌کند « ما در عمق 30 متری آب‌های شفاف و تمیز بودیم. پس از آن به عمق 60 متری رفتیم که یکباره با صحنه غافلگیرکننده‌ای مواجه شدیم».

غافلگیری ما به این جهت بود که در عمق 60 متری زمین با رودخانه‌ای مواجه شدیم که به نظر در میان شبه جزیره‌ای پوشیده شده از درختان و  برگ‌های بسیار مواجه شدیم در جریان بود.

غافلگیری ما به این جهت بود که در عمق 60 متری زمین با رودخانه‌ای مواجه شدیم که به نظر در میان شبه جزیره‌ای پوشیده شده از درختان و  برگ‌های بسیار مواجه شدیم در جریان بود.

 رودخانه‌ای عجیب زیر آب

با این "ابرگیاه" بیشتر آشنا شوید...

آلوئه‌ورا برای هضم غذا خوب است

ژل آلوئه‌ورا به درمان نفخ، سنگین شدن معده و همچنین هضم غذا کمک می‌کند. نتایج یک پژوهش انگلیسی که در سال 2004 روی 44 بیمار مبتلا زخم روده انجام شد نشان می‌دهد این گیاه سبز خوش‌رنگ و مفید تأثیر مثبتی روی درمان بیماری‌های مربوط به روده دارد.

روش استفاده

هر روز صبح و به مدت دو هفته 3 قاشق غذاخوری آب آلوئه‌ورا میل کنید. ترجیحاً از آب میوه‌هایی استفاده کنید که حاوی 50 درصد ژل آلوئه‌ورا باشد، برای همین لازم است برچسب و ترکیبات آن را چک کنید. بهترین دوره برای استفاده از خواص درمانی این گیاه در اوایل بهار و یک دوره در اواخر پاییز است.

توجه داشته باشید اگر دچار مشکلات گوارشی هستید قبل از مصرف این گیاه حتماً با پزشک مشورت کنید. مصرف خوراکی آلوورا برای زنان باردار، شیرده و کودکان زیر شش سال توصیه نمی‌شود.

صمغ گیاه آلوئه‌ورا (صمغ زرد رنگ روی سطح خارجی  برگ‌ها) حاوی مولکول‌هایی به نام «آنترانوئید» است که خاصیت مسهل دارد و با یبوست مقابله می‌کند.

آلوئه‌ورا باعث تسکین سوختگی می‌شود

آلوئه‌ورا ضدالتهاب، ضدعفونی کننده و تسکین‌دهنده است، برای همین این گیاه در درمان سوختگی‌های جزئی مثل آفتاب سوختگی، آفت، ترک یا جراحت‌های جزیی موثر عمل می‌کند. به عقیده‌ متخصصان استعمال خارجی آلوئه‌ورا می‌تواند درمان سوختگی‌های درجه یک و درجه دو را تسریع ببخشد.

آلوئه‌ورا با یبوست مقابله می‌کند

صمغ گیاه آلوئه‌ورا (صمغ زرد رنگ روی سطح خارجی  برگ‌ها) حاوی مولکول‌هایی به نام «آنترانوئید» است که خاصیت مسهل دارد و با یبوست مقابله می‌کند. سازمان جهانی سلامت و چندین پژوهش نیز این خاصیت را تایید کرده‌اند.

 آلوئه‌ورا؛ درمانی برای تبخال

 

«کبد چرب‌»‌‌ها چکار کنند؟

به گزارش جهان به نقل از عصر ایران،‌ ساده‌ترین و صحیح‌ترین جواب به سوال مذکور این است که به شرایط شما بستگی دارد، چرا که عوامل متعددی در این بیماری دخیل هستند و لذا بهترین رژیم غذایی به علل ابتلا به این بیماری و شرایط شما بستگی خواهد داشت. با این حال، نقاط اشتراک و شباهت‌هایی در مورد رژیم غذایی تمام موارد بیماری کبد چرب وجود دارد که در این مقاله به آنها اشاره می‌کنیم.

گام اول برای شما این است که درک کنید بیماری کبد چرب به ویژه در مراحل وخیم‌تر، درمان قطعی و دائمی ندارد و مثل یک سرماخوردگی نیست که پس از درمان ناپدید شود و شما باید همیشه جانب احتیاط را داشته باشید و مراقب سلامت خود باشید. در واقع با استفاده از یک رژیم غذایی مناسب و متعادل می‌توانید بیماری خود را کنترل و از پیشرفت آن پیشگیری کنید.

یک رژیم غذایی مناسب برای بیماری کبد چرب باید بر اعتدال و میانه روی تکیه داشته باشد و باید موادی با ارزش غذایی بالا را مصرف کنید و در مصرف هیچ ماده غذایی خاصی افراط نکنید

* تعدیل عوامل خطرساز از جمله: برطرف نمودن چاقی و اضافه وزن، کنترل چربی‌های خون، کنترل قند خون و افزایش فعالیت بدنی به کنترل این بیماری کمک شایانی می‌نماید. قطعا یک رژیم غذایی متعادل برای تخفیف و درمان بیماری کبد چرب ضروری است. کبد یک عضو حیاتی در بدن است چرا که هر آنچه می‌خورید (چه خوب و چه بد) رهسپار کبد می‌شود و اگر رژیم غذایی شما نامناسب باشد، سلامت کبد شما را در مخاطره قرار می‌دهد.

ویتامینها و مواد معدنی‌ای که نباید به مقدار زیاد مصرف شوند و مستعد آسیب رساندن به کبد هستند عبارتند از: بیوتین، ویتامین‌های آ، دی و ای.

* چربی: از آنجا که بیماری کبد چرب شامل تجمع چربی در کبد است، لذا به نظر می‌رسد که در یک رژیم غذایی مناسب برای بیماری کبد چرب باید مصرف غذاهای پر چرب محدود شود و تا حد امکان از مصرف چربی‌های اشباع شده اجتناب شود و به جای آن غذاهای حاوی چربی غیر اشباع (آن هم در حد اعتدال و محدود) مصرف شوند. البته نباید روغن‌های سالم به طور کامل از رژیم شما حذف شوند.

* پروتئین :افراد مبتلا به بیماری کبد چرب باید از مصرف بیش از حد پروتئین اجتناب کنند، چرا که مصرف زیاد پروتئین ممکن است به کبد استرس و فشار اضافی تحمیل کند. پروتئین باید از طریق مصرف غذاهایی نظیر: غذاهای دریایی، گوشت لخم و عاری از چربی، حبوبات و منابع گیاهی تامین شود. مصرف گوشت مرغ و ماهی بر مصرف گوشت‌های قرمز ارجحیت دارد. قبل از طبخ و مصرف، چربی‌های اضافه گوشت را از آن جدا کنید و تا حد امکان غذایتان را با روغن کمتر طبخ نمایید.

* میوه و سبزی:یک رژیم غذایی مناسب برای تخفیف بیماری کبد چرب باید غنی از میوه و سبزیجات باشد. سبزیجات  برگ‌دار و میوه‌هایی که حاوی اسید فولیک هستند برای سلامت کبد اهمیت دارند. میوه‌ها همچنین غنی از ویتامین ث هستند.

* فیبر و کربوهیدرات پیچیده: رژیم غذایی کبد چرب باید غنی از فیبر باشد و کربوهیدرات‌های پرفیبر بخش اعظم انرژی دریافتی را تشکیل می‌دهند. غلات کامل، برنج قهوه‌ای و نان‌های سبوس دار و ... از منابع خوب کربوهیدرات های پرفیبر هستند.

موضوعات مرتبط: رودخانه ای عجیب در زیر آب، تصاویر شگفت انگیز طاووس، با آلوئه ورا این ابر گیاه آشنا شوید، كبد چرب ها چكار كنند ؟

محمدعلی هادیزاده بازدید : 7346 چهارشنبه 04 تیر 1393 نظرات (0)

ریشه اولین بخشی است که از دانه خارج می شود و وظایف مهمی در گیاه را برعهده دارد.

 

 

 ریشه هایی که از رشد دانه به وجود می آیند ریشه های معمولی هستند ، اما ریشه هایی که رشد بخشی به جز دانه تشکیل می شوند ، ریشه های نا به جا می گویند.



ریشه های نابجا برای افزایش جذب آب و مواد غذایی محلول به كار می آیند.

 

وظایف ریشه

1. محکم نگه داشتن گیاه در خاک





2. جذب آب و املاح از خاک توسط تارهای کشنده

در نزدیکی ریشه تارهای بسیار کوچک و ظریفی وجود دارد که تارکشنده نام دارد.

ریشه گیاه به کمک تارهای کشنده آب و مواد معدنی را جذب می کند.





3. در برخی از گیاهان ، ریشه محل ذخیره مواد است . مثل چغندر ، هویج و ترب

 



انواع ریشه(از نظر شکل ظاهری)

1. ریشه های افشان:در سطح خاک پخش می شوند و بین ریشه اصلی و ریشه های فرعی تفاوتی وجود ندارد.مثل گیاهان تک لپه ای (برنج ، گندم و ذرت )



2. ریشه های راست : این ریشه ها به اعماق فرو می روند و ریشه اصلی ضخیم تر از ریشه های فرعی است. مثل گیاهان دو لپه ای (نخود و لوبیا )

 



آشنایی با برخی از ریشه ها

 ریشه های هوایی : ریشه های هوایی از منابعی كه در بالای سطح زمین در دسترس اند، آب جذب می كنند. چنین ریشه هایی نظیرشان در ثعلب به خوبی دیده می شود.

 



ریشه های آبی : این ریشه ها بنا به زیستگاهی که دارند در آب قرار دارند.



ریشه های غده ای :ریشه ای غده ای مانند ریشه های هویج،، تربچه و چغندر به خاطر اندوختن مواد غذایی  حجیم شده اند.

 



ریشه های مکنده:در نوعی گیاه نهان دانه انگل به نام گل جالیز، ریشه تبدیل به اندام مكنده ای شده و به درون ریشه میزبان فرو می رود. این گیاه ،انگلِ ریشه گیاهانی مانند خیار، كدو و گوجه فرنگی است.

  



ریشه های خوراکی: بعضی از ریشه ها را می توان به عنوان ماده غذایی به مصرف رسانید به طور مثال : ترب ، تربچه ، هویج ، زردچوبه ، سنبل الطیب و شیرین بیان

سنبل الطیب و شیرین بیان خاصیت دارویی نیز دارند.

 

محمدعلی هادیزاده بازدید : 193 چهارشنبه 04 تیر 1393 نظرات (0)

نقطه کوانتومی چیست؟

موادی از قبیل سولفید سرب، سولفید روی، فسفات ایندیوم و غیره بسته به اندازه، طول موج یا رنگ معینی از نور را پس از تحریک الکترون ها با استفاده از یک منبع خارجی از خود ساطع می کنند. انتشار نور توسط نقاط کوانتومی در تشخیص های پزشکی کاربرد فراوانی دارد. این نقاط به صورت برچسب فلوئورسانتی عمل می کنند با این تفاوت که در برابر درخشان شدن خاصیت و توانایی خود را از دست نمی‌دهند و در برابر تعداد سیکل های تحریک و انتشار نور مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند.

کاربردهای نقاط کوانتومی

 نقاط کوانتومی می توانند به گونه ای تنظیم شوند که در رنگ های مختلف با یک طول موج نور معین بدرخشند. به عبارتی می توانیم نقاط کوانتومی را بسته به فرکانس مورد نیاز نور انتخاب کنیم و باعث شویم تا یک گروه از نقاط کوانتومی مشابه گروه دیگری با یک یک طول موج بدرخشند. این امر به برچسبهای چندگانه امکان می دهد تا با استفاده از یک منبع نور وارد ردیابی شوند.

در دانشگاه فنی جورجیا و مرکز تحقیقات کمبریج ار نقاط کوانتومی در تصویر برداری سلول های تومور در موش استفاده شده است. این نقاط کوانتومی از هسته های کادمیومی به قطر 5 نانومتر که با سولفید سلینید پوشیده شده بودند درست شده بودند و توسط پوششی از پلیمر محافظت می شدند تا از حمله آنتی بادی های بدن موش به آنها و نیز نشت یونهای کادمیوم و سلینیوم سمی در بدن جلوگیری شود.

به پوسته خارجی این نقاط کوانتومی آنتی بادیهایی متصل شد تا به صورت هدفمند به سلول تومور پرستات متصل شوند.

 نقاط کوانتومی با کمک جریان خون و از طریق تزریق وارد بدن شده و در محل تومور جمع شدند تا علاوه بر ایجاد قابلیت آشکار سازی در تصویربرداری به درمان و نابودی این سلولهای تومور نیز کمک نمایند.

امروزه از نقاط کوانتومی در تشخیص مرز واقعی بین سلولهای سالم و سلولهای تومور در مغز کمک گرفته می شود. تیمی از محققان از بنیاد کلینیک کلیولند اعلام داشته اند که نقاط کوانتومی در هنگام تزریق به حیوانات مبتلا به تومور مغزی در محل تومور تجمع می کنند این نقاط کوانتومی قابل رویت هستند و حتی زمانی که تحت تابش قرار نمی گیرند نیز مرئی می باشند.

 نتایج کار این تیم تحقیقاتی در مجله نئوسرجری درج شده است. بر این اساس زمانی که حجم زیادی از نقاط کوانتومی به موشهای مبتلا به تومور مغزی تزریق شد، نانوکریستال های فلوئوروسانت در سلول های ایمنی موش ها (ماکروفاژها ) تجمع می کنند. این سلولها می توانند از سد بین مغز و خون بگذرند و در اطراف سلولهای مغزی جای گیرند.

زمانی که نور آبی یا نور ماورای بنفش به آنها تابانده می شود از خود نور فلوئورسانس قرمز ساطع می کنند. محقق این نور را با استفاده از دوربین های دیجیتالی ویژه ، وسایل اسپکتروسکوپی اپتیکی یا میکروسکوپ فلوئورسانس میدان تاریک دریافت می کنند و بدین ترتیب مکان دقیق تومور و حدفاصل آن با بافت سالم را تعیین می‌کنند.

تعداد صفحات : 2

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    تا چه حد مطالب این سایت مورد استفاده شما قرار گرفته است؟
    کدام را بیشتر نیاز دارید؟
    پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 197
  • کل نظرات : 93
  • افراد آنلاین : 7
  • تعداد اعضا : 19
  • آی پی امروز : 69
  • آی پی دیروز : 11
  • بازدید امروز : 189
  • باردید دیروز : 13
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 202
  • بازدید ماه : 245
  • بازدید سال : 2,166
  • بازدید کلی : 155,369
  • کدهای اختصاصی

    ابزار هدایت به بالای صفحه